Sådan skaber du en god dag

Du bestemmer selv, hvordan din dag bliver.

Mit gæt er, at du – ligesom jeg – helst vil have gode dage.

Det er dine tanker og det, du fokuserer på, der skaber din virkelighed. Det, du giver næring, vokser.

 

Her får du 6 tips til, hvordan du skaber en god dag.

 

1. Vær taknemmelig
Der er altid noget godt at få øje på. Solen, der skinner, en sød sms, at dit hår sidder godt eller at din favoritret er på menuen i kantinen.
Øv dig i at se alt det gode, der allerede er i dit liv. Selv de mindste ting tæller. Skriv det ned, når du ser det.
Lav en taknemmelighedsdagbog. Du vil blive overrasket over, hvor stor positiv effekt det har på dit liv, når du begynder at fokusere på det, der allerede spiller.

2. Gør mindst en ting, der nærer dig og giver dig energi
Hvis du hele tiden oplever at være i underskud, bliver dagen en underskudsdag. Heldigvis kan du lave små åndehuller til dig selv i løbet af dagen. Meditér – blot 5 minutter kan gøre en forskel, gå en tur (det kan sagtens være i frokostpausen), find inspirerende citater på nettet, tal med en god ven eller veninde.
Hvad der giver energi er individuelt, så lad være med at sammenligne dig med andre.

3. Tag en pause
Pauser er en menneskeret, hvis du spørger mig. Livet kører hurtigt, og du bliver bombarderet med input fra et utal af kanter. De kan fylde så meget, at du har fornemmelsen af at være bagefter. Det dræner dig for overskud.
Tag bare to minutter hver time, hvor du trækker stikket og trækker vejret dybt. Det får dig grounded og giver dig nyt overblik og energi.

4. Spis noget, du godt kan li’
Ja, du læste rigtigt. Du har garanteret noget, du elsker at spise, som får dig til at smile. Brug det som lykkekatalysator i hverdagen. Nyyyyd det, imens du smager på det, du putter i munden. Vær tilstede, imens du spiser. Du vil blive forbavset over, hvor mange smagsnuancer, din tunge får øje på, hvis du virkelig nyder.

5. Lyt til glad musik
Musik er balsam for krop og sjæl. Forskning viser, at musik stimulerer både hjerne og hjerterytme, og så frigiver den dopamin – et stof, der bl.a. påvirker dit humør. Du kan derfor booste din dag i positiv retning, ved at spille glad musik. Gør det gerne allerede fra morgenstunden.

6. Dans
Når du nu er i gang med musikken, så gi’ den en ekstra skalle: DANS! Når du kobler kroppen på de toner, du bliver glad af at høre, løfter du dig selv til et nyt niveau.
Du vil bemærke, at det er stort set umuligt at være i dårligt humør, når du bevæger dig til din yndlingsmusik.
Som bonus får du løsnet op i myoser og stive muskler og led.

 

Ku’ du bruge tipsne til noget? Har du nogle, du vil føje til listen?

 

SÅ SKRIV fluks en kommentar nedenfor.

2 kommentarer til “Sådan skaber du en god dag

Skriv en kommentar