Skab din fremtid i dag

Du ved godt, at du skal leve i nu’et. Lige som mig har du sikkert hørt det meget mere end 117 gange før.

Og den er jo go’ nok. Vi har faktisk ikke andre muligheder end at leve lige nu og her.

Så hvorfor taler jeg så om fremtid?

Det gør jeg, fordi jeg godt ved, at tanker om fremtiden fylder rigtig meget, når du står midt i en livskrise.

Jeg har selv været der. Nogle dage er det noget nær det eneste, du kan beskæftige dig med.

Jeg skriver om fremtid, fordi jeg gerne vil hjælpe dig med at omsætte tankerne til noget konkret, der kan hjælpe dig videre.

Din fremtid skulle meget gerne bliver bedre end det, du står i lige nu. Brug derfor nutiden til at gøre noget for at gå den fedeste fremtid i møde.

Det er i dette øjeblik, at du har alle muligheder for at lægge den første, nye trædesten på den vej, du fremadrettet ønsker at gå.

Spørg derfor dig selv: Hvad er det for et liv, jeg ønsker at leve? Hvilken følelse skal mit liv give mig?

Du kan fx undersøge, hvilken følelse, der dominerer din hverdag lige nu, og så finde dens modsætning. Det giver dig et ret godt fingerpeg i retning af, hvordan du ønsker at leve.

Sæt dig selv i førersædet.

Det kan måske virke uoverkommeligt, fordi livet ramler om ørerne på dig. Men jeg er sikker på, at du hurtigt vil finde ud af, at det er vejen frem.

Når du oplever dig selv gøre noget frem for at sidde og vente på bedre tider, bliver du nemlig belønnet af din hjerne. Den giver dig et ekstra skud dopamin, det hormon i hjernen, der spiller en væsentlig rolle ift. glæde og motivation.

Ville det ikke være fedt?

Sådan gør du
Jeg benytter primært to metoder, når jeg har brug for at få klarhed over mine næste skridt. Både på det personlige plan men også i min virksomhed.

Metoderne får du lige her:

Metode nr. 1

  • Brainstorm med dig selv og skriv alle dine ønsker for dit fremtidige liv ned på hver sin post-it (Afsæt tid, hvor du ved, at du ikke bliver forstyrret).
  • Når du har ‘tømt ønsketanken’, skal du prioritere dine ønsker. Det gør du ved at sætte dine post-it sedler under hinanden for så at flytte rundt med dem (brug fx en væg, gulvet eller spisebordet).
  • Tjek nu med dig selv om den post-it, du har øverst, er vigtigere for dig, end den der er neden under. Lav denne tjekke-prioritering, til du ikke længere har lyst til at ændre på rækkefølgen.
  • Værs’go’ – nu har du din køreplan for fremtiden.

Metode nr. 2

  • Lav et visionboard, der med billeder illustrerer dit fremtidige liv. Jeg vil anbefale dig, at du til at starte med kun laver ét visionboard, som viser alle aspekter af det liv, der ligger på den anden side af livskrisen. På den måde kan du se det store billede.
  • For at lave et visionboard, skal du bruge et stort stykke karton og en stak ugeblade/magasiner, en saks og en limstift. Bladr materialet igennem og klip det ud, du ønsker at have i dit livskrisefri liv. Undlad at tænke for meget over, hvad du klipper ud – mærk i stedet, hvordan du bliver påvirket af det, du ser. En god følelse er lige med, at det er noget, du har lyst til at have i dit liv.
  • Klæb nu billederne, citater, ord etc. på kartonet. Lad din mavefornemmelse guide dig til, hvor på kartonet, du skal klæbe noget fast.
  • Værs’go’ – en visuel køreplan for dit fremtidige liv.

 

Det bliver meget nemmere for dig at skabe det liv, du drømmer om at leve, når du har et klart billede af, hvordan det skal se ud.

 

Ku’ du bruge indlægget til noget? Så efterlad rigtig gerne en kommentar nedenfor.

Skriv en kommentar