Gemmer du din sårbarhed bag frygt?

Sårbarhed er lig med svaghed. Sådan var min overbevisning i mange år. Jeg forbandt sårbarhed med at være underhunden i en relation. Var jeg sårbar, forestillede jeg mig, at andre ville miste respekten for mig. Så den side af mig selv pakkede jeg væk.

Hvis du tænker lige som mig om sårbarhed, så tror jeg, du vil kunne li’ dette indlæg.

Jeg vil nemlig gerne dele noget med dig: at turde vise sin sårbarhed er rendyrket mod. Jeps – MOD! Folk der udviser mod høster…rigtig gættet…respekt.

Overbevisningen om, at sårbarhed er svaghed kan derfor kyles i containeren for småt brændbart.

Frygten for at blive afvist eller til grin er det, der afholder de fleste mennesker fra at vise deres sårbare side. Er det også sådan, du har det?

Jeg tør godt vove den påstand, at når vi holder igen med at være sårbare, holder vi også igen på at handle på det, vi inderst inde ønsker os og drømmer om. Vi hæmmer os selv i at leve livet, som vi gerne vil.

Frygten forhindrer os dybest set i at være os selv.

I min søgen efter at blive klogere på, hvad sårbarhed er for en størrelse, stødte jeg ind i den amerikanske professor og forfatter Brené Brown. Hun har skrevet bogen Daring Greatly (på dansk: Glem hvad andre tænker – mod til at være sårbar), og tager i sine berømte TED Talk fra 2010 sårbarhed under kærlig behandling.

Jeg sikker på, at du vil opleve adskillige aha-øjeblikke, hvis du kaster dig over Brené Brown. Hendes udlægning af sårbarhed som mod-med-mod på vil med stor sandsynlighed få dig til at se helt anderledes på, hvem du er, hvis du er sårbar.

I sårbarheden åbner vi til vores inderste og giver os selv mulighed for at leve i pagt med os selv.

Skal frygten have lov til at forhindre dig i at følge dine drømme?
…indlægget er ikke sponsoreret.

Skriv en kommentar