Hvad er DIN historie?

Vi har alle en historie, men du skal spidse ørerne og sortere i det, du fortæller dig selv, for ikke alt, du hører, er sandt. Meget af det er faktisk en lodret løgn.

Du ved det bare ikke, fordi din historie med tiden er blevet så integreret en del af dig, at du slet ikke sætter spørgsmålstegn ved den.

Lige så længe, jeg kan huske, har jeg læst højt for mig selv fra en bog, der malende beskriver, at jeg:

  • Ikke er god nok
  • Ikke må fylde noget
  • Ikke må skinne
  • Ikke må komme før andre
  • Ikke må sige fra
  • Ikke kan noget særligt
  • Ikke er noget værd

Genkender du noget?

Alle ikke’erne er blevet min historie; skabt af familiemønstre og andres meninger, holdninger, kropssprog, udtalelser og verdenssyn. Og jeg har troet fuldt og fast på dem.

Det har en pris at tro på løgnen. Når du tror på – og lever – en historie, der ikke er din, går det ud over dit selvværd. Det gør dit liv til hårdt arbejde, hvor du føler, at du skal kæmpe for din plads i verden. Det tærer på din livsglæde og kan ende med at gøre dig syg, hvis du bliver ved med at bære rundt på din historie, som var den en tung sten.

Derfor er det vigtigt, at du får øje på historien. Hvad ER det for en historie, du bruger som drejebog for dit liv? Hvordan påvirker den dig? Hvilke tankeskibe sætter den i søen?

Jeg har afsløret min egen løgnhistorie. Det har taget mig år, og jeg falder stadig i vandet, fordi jeg lige som dig kun er et menneske. Men jo mere opmærksom jeg er på, hvad det er, der får mig til at dumpe i, jo lettere er det at kravle op på land igen.

Skal din løgnhistorie ud i lyset? Du vil opleve, at verden bliver større, når du klipper navlestrengen til din historie og SELV bestemmer, hvem du er.

Hvad er DIN historie? Nærer den dig eller går du rundt og hænger med mulen og er mellemtilfreds?

2 kommentarer til “Hvad er DIN historie?

    • Mange tak for de pæne ord. Dejligt, at du genkender det, jeg har skrevet – omend det er noget træls noget at genkende. Jeg tror, vi er mange, der slæber rundt på en løgnhistorie. Heldigvis kan vi lave om på den 🙂

Skriv en kommentar