Derfor skal du hoppe over, hvor gærdet er lavest

“Det er kun sportsfolk og idioter, der hopper over, hvor gærdet er højest”. Jo, du læste rigtigt: Højest.

Har du nogensinde hørt sætningen formuleret på den måde?

Eller er det “Man ikke skal hoppe over, hvor gærdet er lavest versionen, du kender? Den har jeg i hvert fald troet på i en menneskealder. Mon du har det på samme måde?

Første gang jeg stødte ind i den nye gærde-formulering var til at foredrag for et par år siden. Ordene kom til at ændre mit syn på, hvordan livet bør være.

Siger du jatak til el-cyklen?
Forestil dig, at du hver dag har en lang cykeltur til og fra arbejde. Du har ikke kørekort, og der er ingen offentlig transport til din arbejdsplads. Din eneste mulighed er at cykle (nå, ja – eller gå, men så ville du kun lige nå hjem, inden du skulle afsted igen).

Du er på en arbejdsplads, der tager sig godt af deres medarbejdere, så du får et godt tilbud: Din søde chef vil give dig en el-cykel, så livet bliver en smule lettere for dig.

Hvad siger du til tilbuddet?: 1) Nej, tak – jeg vil hellere knokle mig frem og tilbage, ellers snyder jeg eller 2) Ja, tak – det bliver så meget lettere for mig at komme til og fra arbejde og jeg sparer tid.

Jeg tænker, at dén beslutning ikke er specielt svær at tage …

Det er kun det høje gærde, der virker – eller er det?
Sjovt nok har mange tendens til at vælge svar nr. 1, når det kommer til at skulle ændre et uhensigtsmæssigt mønster eller indarbejde en ny vane.

Det er som om, at det lave gærde ikke bliver anerkendt som en mulig løsning på en stor udfordring.

For nogle uger siden hørte jeg således følgende ord i en coachingsession: “Kan det virkelig passe, at det virker, hvis det er så let?”. Kunden havde fundet frem til en enkelt (lille) justering vedkommende kunne foretage med det formål at stå ved sig selv.

Da vi mødtes til en ny session lød svaret på ovenstående spørgsmål: “Det virkede! Når det nu var så enkelt, hvorfor har jeg så ikke gjort det noget før?”. Hvorefter kunden selv svarede: “Fordi jeg troede, at der skulle meget mere til for at ændre det, jeg har kæmpet med i årevis”.

Mere tid og færre bekymringer
Det er tilladt at tage den nemme (eller nemmere) vej. Det er både smart og fornuftigt at gøre det, fordi det er meget lettere, og det sparer dig for en masse bekymringer. Det betyder, at du har meget mere tid, du kan bruge på at nyde livet, frem for at ase og mase med at leve det.

Hvor meget lettere ville dit liv være, hvis du tillod dig selv at hoppe over, hvor gærdet er lavest?

Det korte hop                       Det lidt længere hop

 

KONTAKT: telefon 2571 2511 – e-mail: charlotte@livsgefuhl.dk

Skriv en kommentar