Hvad er det bedste, der kan ske?

Hvor tit hører du dig selv sige: “Hvad er det værste, der kan ske?”. Det er den sætning, mange af os har lært, at vi skal sige til os selv, før vi kaster os ud i noget nyt. Ved at sige den sætning tænker vi, at så er vi godt garderet til at tage livtag med en udfordring.

Men hvad er det egentlig for ord, der bliver siddende i vores bevidsthed, når vi siger den sætning? Jeps, rigtigt gættet – det er ordene ‘det værste’. Det er det, vores tanker, uden at vi ved af det, bliver programmeret til at kredse om. Vi stiller helt ubevidst ind på en frekvens, hvor vi risikere at tiltrække lige præcis det, vi ikke ønsker at tiltrække. Det værste.

Du kender det garanteret godt. Alligevel bliver du ved med at messe sætningen for dig selv. Sådan som du har lært det. Hvad-er-det-værste-der-kan-ske-hvad-er-det-værste-der-kan-ske… Føles det godt? Hm, måske lidt, fordi du da trods alt gør noget, handler. Men er det med et positivt fokus, du handler? Nej, vel? Lægger det en dæmper på tingene eller giver det dig en the sky is the limit følelse?

For mit eget vedkommende er det ofte det første, der gør sig gældende. Har jeg fundet ud af. Den ubevidste tanke om ‘det værste’ lægger en ubevidst dæmper på tingene. Det fik mig til at undersøge min egen tænketank for et alternativ. Hvad vil der mon ske, hvis jeg, når jeg skal igang med en ny udfordring, siger til mig selv: “Hvad er det bedste, der kan ske?”.

Alene det at skrive det lige nu, giver mig en god fornemmelse i kroppen. En forventningens glæde og en lethed i kroppen. Jeg kan slet ikke lade være med at smile, når jeg tænker på ‘det bedste’. Det giver mig virkelig en fornemmelsen af, at alt er muligt. Nu er det ordene ‘det bedste’, der bliver hængende i min bevidsthed. Ord, der løfter mig og styrker min tro på, at mine anstrengelser bærer den ønskede frugt. Ord, der giver mig tro på mig selv, fordi jeg på forhånd lover mig selv det bedste.

Vi fortjener allesammen det bedste i livet, hvis du spørger mig. Jeg tror lige så meget på, at det ikke kommer ved et tilfælde eller af sig selv. Vi er selv med til at skabe det gode, men det kræver, at vi gør noget aktivt for at tiltrække det. Første skridt er at tro på, at noget godt kommer til at ske. Næste skridt er at vælge vores ord med omhu. Ord har magt.

Hvad spørger du dig selv om næste gang, du står overfor en udfordring?

Skriv en kommentar