Her er min historie

Ved at fortælle min livshistorie til bunds fik jeg givet den ny mening,
der hjalp mig med at finde vej ud af min livskrise.
Charlotte, LIVSgefühl

Min historie starter med et vræl på en snevejrsdag i 1967. Velkommen til verden, Charlotte. Godt fem år senere sker der noget, der kommer til at præge de tanker, jeg har om mig selv, mange år fremover.

”Jeg vil hellere ha’ nogle høns” er min kommentar, da jeg får at vide, at jeg skal være storesøster. Det er dog et lille menneske, der dukker op, og jeg er nu ikke længere alene om at få mine forældres opmærksomhed og kærlighed. Men jeg er alene om fornemmelsen af at kærlighedssolen ikke skinner lige kraftigt i begge retninger.

Det får jeg til at betyde, at jeg ikke er god nok. Ikke værd at elske. Jeg føler mig usynlig. Det lægger kimen til en årelang affære med lavt selvværd, følelsen af at være forkert og følelsen af at være alene og af ikke at høre til.

I et forsøg på at blive ’set’ bliver jeg hende, der prøver at gøre alt rigtigt. Jeg tør ikke sige eller gøre noget, andre ikke kan lide. Jeg undertrykker de følelser, jeg kan se andre ikke bryder sig om.

Min higen efter connection og kærlighed fortsætter op gennem mit liv. Jeg udvikler mig til en rendyrket pleaser, der med perfektion og præstation prøver at bevise, at jeg er værd at give opmærksomhed. Jeg bliver en human doing i stedet for en human being.

Prisen er høj. Jo mere jeg forsøger at gøre ting, der kan få omverdenen til at validere mit værd, jo mindre bliver min kerne.

Jeg bliver gradvist en anden end den, jeg inderst inde er. Styrer efter andres pejlemærker og mister derved retning i mit liv.

Da jeg er midt i 40’erne, bryder livskrisen ud i lys lue. Jeg bliver ramt af stress. Fysiske smerter og en voldsom indre uro får mig til at spørge mig selv, om jeg er ved at blive skør.

Sygemeldingen bliver mit point of no return.

Hjælp fra en dygtig coach får mig til at indse, at jeg er nødt til at face alle de følelser, jeg i en menneskealder har undertrykt, hvis jeg vil ud af den krise, jeg befinder mig i. “Hvis du fornægter dine følelser, ejer de dig”, siger hun til mig.

Min krop reagerer på ordene med varme i kinderne og bankende hjerte – instinktivt ved jeg, at min coach har ret.

Så tager jeg en beslutning: Min historie skal fortælles, så den får positiv indvirkning på mit liv. Den betydning, jeg har givet den, skal skrives om, så jeg kan give mit liv ny retning.

Min coach hjælper mig med at sortere udsagn og hændelser i mit liv i brugbart og brændbart. Det første er de positive egenskaber og værdier, min historie har givet mig med. De skal bruges til at sætte ny retning på mit liv. Sidstnævnte er alle mine gamle, hæmmende overbevisninger, som skal på lossepladsen.

Livskrisen slipper stille og roligt sit tag i mig, da jeg skridt for skridt begynder at gå i den retning, som min nye historie viser mig.

Hvad det så er, min historie har givet mig med?
En særdeles veludviklet evne til på anerkendende og empatisk vis at se dig, at mærke dig og at høre det, du ikke siger. Detaljer springer mig i øjnene med det samme, og det falder mig derfor både naturligt og let at få øje på ny mening i en historie, der er fortalt mange gange før. Og så har jeg en meget fintfølende bullshitradar – hvis der er noget, der ikke hænger sammen i en historie, spotter jeg det på stedet.

Når du træder ind ad døren hos LIVSgefühl, møder du en kernekvinde, der er både skarp og ydmyg. Fyldt med humor og varme. Moden, sansende, omsorgsfuld og sindssygt god til at skabe tillid og åbne folks hjerter.

 

Jeg glæder mig til at møde DIG og hjælpe dig med at finde den version af din livshistorie, der er sand for dig, så du kan sætte retning på dit liv og gøre dig fri af din livskrise.

 

KONTAKT mig på tlf.: 2571 2511 eller charlotte@livsgefuhl.dk